Vi ger av vår tid!

10-års jubileum

Ja, minsann, det är visst så.  Det står faktiskt 8 mars 2004 på registreringsbeviset.

Eftersom just tid är en bristvara har vi valt att under vårt jubileumsår lägga tid på viktiga saker. Viktiga på riktigt! För oss är det viktigt att hjälpa till i världen, inte bara genom ord och en summa på banken utan också genom handling.

~

~

Utöver alla våra inspirerande grafiska uppdrag kommer vi under jubileumsåret att lägga tid på olika volontäruppdrag.Vi inleder redan i februari med att sälja hjärtebarnspins och i april kommer vi att förlägga en arbetsdag till RMD Barnfond, Huset i Uppsala. Där kommer vi att pyssla om de familjer som tvingas bryta upp sin vardag för att vårda ett svårt sjukt barn.

Så här har vi det på  våra volontäruppdrag:

11 september 2014
Baka till 1-årskalaset

Volontärdag i Uppsala igen. Även idag stod bakning på schemat. Helt i vår linje!
Ronald McDonald barnfond firar ett år på Uppsalahuset, och vi fick bidra med cupcakefrossa till kalasgästerna.

Ibland behöver barn som är sjuka vård som bara finns på specialistsjukhus och de sjukhusen ligger ofta långt från hemmet. Men det är svårt att bli riktigt bra utan sin familj, långt hemifrån i främmande sjukhusmiljö med apparater överallt och folk i vita rockar. Därför finns Ronald McDonald Hus. Det är ett Hus som ska vara så nära ett riktigt hem som möjligt. Här kan hela familjen bo och leva tillsammans under ofta långa behandlingstider, nära till sjukhuset och ändå nära familjen.

Ronald McDonald Hus ger familjerna trygghet i en osäker och kaotisk tillvaro och underlättar för dem att leva ett relativt normalt liv. Familjerna bor på Husen utan att behöva betala själva. Bidrag från det sjuka barnets hemlandsting samt gåvor täcker kostnaderna för driften. Ur landstingets synpunkt är det billigare än att betala för en övernattningsplats på ett patienthotell. Idag har vi fem Hus i närheten av Universitetssjukhusen i Sverige.

Läs mer om husen här!

Läs hela inlägget »
6 september 2014
Idag är det sport som gäller, volontärarbete på Skördeloppet i Hedemora
24 april 2014
Volontärdag i Uppsala
15 april 2014
En till inspirerande praktikant
11 mars 2014
Vi ger av vårt blod också!
10 mars 2014
Vi lägger tid på Sveriges framtid!
6 mars 2014
Jubileumsfest och projektstart!
14 februari 2014
Alla barnhjärtans månad